maandag 14 januari 2008

Donderdag 17 januari 2008: Chiang Mai

Vandaag gingen we naar Doi Suthep, een tempel een eindje buiten Chiang Mai. We vonden het meer een toeristische attractie dan een heel interessante tempel, dus we waren vrij snel uitgekeken.

De dierentuin van Chiang Mai waar we daarna naartoe gingen was een bijzondere belevenis.


We waren nog geen 5 minuten binnen toen we nijlpaarden zagen, maar dan echt zo dichtbij dat je ze kon aaien. Maarten heeft er 1 heel snel even aangeraakt. En we mochten ze nog voeren ook. Wat een fascinerende beesten. Was een van de hoogtepunten van de vakantie.


                                                                  

Toen we ons met moeite losgerukt hadden van de nijlpaarden kwamen bij een show terecht.
Toen we net op een bijna lege tribune zaten, stroomde het vol met schoolkinderen. Erg lachen, allemaal kinderen met uniformen aan, zakjes met een stokje vlees in de hand, die keihard (voor ons heel onverwacht) mee gingen zingen met een of ander Thais liedje. Alleen dat was de voorstelling al waard.
                                                                          

Toen kwam er een show met een roofvogel, een wasbeerachtig beest, wilde zwijnen en een papegaai die briefjes van 10 bath bij kinderen uit de hand kwam pikken.
Het duurde wel erg lang, dus we hebben het niet helemaal afgezien. We zijn nog even verder de dierentuin ingelopen. Alles was erg ver bij elkaar vandaan, de monorail was buiten gebruik en we merken dat we toch wel erg moe zijn zo op de helft van de vakantie. Gelukkig hebben we dat voorzien en gaan we over 2 nachten lekker even op een eilandje zitten uitrusten.
De giraffen en de olifanten mocht je ook voeren, maar dat hebben we niet gedaan. We zijn nog wel bij de panda's geweest omdat dat heel bijzonder zou moeten zijn. We moesten nog een keer de prijs van een toegangskaartje betalen om binnen te komen, de flits van het fototoestel werd afgeplakt, onze (dichte) zak chips mocht niet mee naar binnen en we moesten eerst door een desinfecterend badje lopen. Binnen liep een man met een bord: silence please. In de verte lagen 2 pandaberen onbeweeglijk te liggen en dat was het dan. Binnen 5 minuten waren we weer buiten. Toen zijn we nog maar even terug naar de nijlpaarden gegaan.


Na de dierentuin zijn we nog even naar een markt geweest. Daar hebben we eindelijk gefrituurde insecten gezien. We hebben ze nog niet gegeten. Daarna nog een andere markt overgelopen en vervolgens wilden we niets meer. Maarten was moe en ik nog steeds grieperig en ook moe. Even rustig aan gedaan dus. Maarten heeft een massage genomen en ik heb even gelezen op de hotelkamer. Daarna hebben we in het internetcafé wat info over Koh Lanta gezocht, waar we morgen naar toe gaan.We vonden dat we op onze laatste avond in Chiang Mai maar eens wat luxer uit eten moesten. Het zag er allemaal geweldig uit, maar de smaak was iets minder. Ik had vis met te hard aangebakken knoflook. De vis was wel lekker. Maarten had stirred mixed vegetables with porc.

Geen opmerkingen: